info@winvast.nl +31 (0)6 - 2787 6441

Presentatie landschapsvisie Windpark Avri en Windpark Deil

Winvast werkt samen met een aantal projectontwikkelaars en de burgerwindcooperatie Geldermalsen-Neerijnen aan de ontwikkeling van Windpark Avri en Windpark Deil in de gemeente Geldermalsen en gemeente Neerijnen. Het project wordt ook wel Betuwewind genoemd.

Op 9 maart 2015 wordt de landschapsvisie voor de ontwikkeling van windmolenparken bij knooppunt Deil en bij de Avri (Geldermalsen) gepresenteerd. De presentatie vindt plaats tijdens een openbare infoavond in restaurant 3 Zussen in Meteren. Bezoekers van de avond, een initiatief van Burgerwindcoöperatie Geldermalsen-Neerijnen, overheden en ontwikkelaars, kunnen direct een reactie geven, vragen stellen en meedenken over wat verder nog ontwikkeld moet worden om tot een optimaal plan voor de twee beoogde windmolenparken te komen.

Betuwewind is het windproject in de gemeentes Geldermalsen en Neerijnen waarin overheden, burgers en projectontwikkelaars op een unieke manier samenwerken om tot een optimale inpassing van windmolens te komen in de Betuwe. Uniek in dit project is dat de burgers van Geldermalsen en Neerijnen via een burgerwindcoöperatie in een vroeg stadium aan tafel zitten en zodoende de kans krijgen mee te investeren in de ontwikkeling. Burgerparticipatie is concreet door de inbreng van ideeën, medezeggenschap en de mogelijkheid mede-eigenaar van een molen te worden. Dit levert extra rendement voor de lokale gemeenschap op.

Op basis van diverse ontwerpcriteria en randvoorwaarden heeft landschapsarchitectenbureau Veenenbos en Bosch onderzocht welke mogelijke varianten er zijn voor de twee windparken. Landschapsarchitect Harm Veenenbos is aanwezig in Meteren voor verdere uitleg en gedeputeerde Annemieke Traag van de provincie Gelderland licht de uitgangspunten vanuit de overheid toe.

De infoavond op 9 maart begint om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00) en staat open voor iedereen. Plaats van handeling is restaurant 3 Zussen (voorheen Den Tol), Rijksstraatweg 80 in Meteren.

In maart worden nog drie vervolgbijeenkomsten georganiseerd; belangstellenden die op 9 maart niet kunnen, zijn dan ook van harte welkom. De initiatiefnemers roepen alle burgers van Neerijnen, Geldermalsen en omliggende gemeenten op om mee te doen met de ontwikkeling van de twee parken. Bestuurder Gerlach Velthoven van de burgerwindcoöperatie hierover: “Samen beslissen en investeren levert een betere inpassing, beschikbaarheid van duurzame stroom en financiële opbrengst op van de windmolens voor de Betuwe. Een kans hiervoor is het lidmaatschap van de Burgerwindcoöperatie Geldermalsen-Neerijnen.

Vervolgbijeenkomsten: Ma 16 mrt bij de Avri, Di 24 maart in Buurthuis De Koeldert in Waardenburg, Do 26 maart bij Het Klokhuis in Beesd.

Nieuws

Zonnepark Coevorderkanaal is operationeel

27/10/2022

Zonnepark Coevorderkanaal is afgelopen zomer gebouwd en is sinds eind oktober 2022 operationeel. Er zijn totaal 22.170 panelen geplaatst van 590/595 Lees meer

Windpark Landmanslust – Nota van antwoord

05/03/2020

Windpark Landmanslust wordt gezamenlijk met Windpark Willem-Annapolder en Windpark Kapelle-Schore ontwikkeld. In deze 3 windparken worden de huidige Lees meer

Windpark Landmanslust – NRD heeft ter inzage gelegen

06/01/2020

Windpark Landmanslust wordt gezamenlijk met Windpark Willem-Annapolder en Windpark Kapelle-Schore ontwikkeld. In deze 3 windparken worden de huidige Lees meer

Nieuwsarchief