info@winvast.nl +31 (0)6 - 2787 6441

Informatie avond gemeenteraad Lingewaard

Op woensdagavond 28 januari 2015 heeft Windpark Lingewaard een informatieavond voor de gemeenteraad van Lingewaard georganiseerd. De opkomst was matig te noemen. Van de 55 genodigden waren er 20 aanwezig.

De informatieavond was erop gericht om meer gedetailleerde informatie te verstrekken over een aantal onderwerpen en uitgevoerde onderzoeken. Er waren 4 specialisten uitgenodigd:

  • Bosch en Van Rijn heeft uitgebreid verteld over het locatiekeuze onderzoek.
  • LBP Sight heeft het geluidsonderzoek toegelicht en inzage gegeven over het reeds aanwezige geluidsniveau vanwege de Betuweroute en de geluidsniveaus vanwege de toekomstige A15.
  • Bureau Waardenburg heeft het uitgevoerde ecologisch onderzoek toegelicht. Aan bod kwamen de Natuurtoets in het kader van de NBwet en de Flora en Faunatoets in het kader van de Ffwet. Ook werd het veldonderzoek naar zwarte sterns en vleermuizen toegelicht.
  • Bureau SAOZ heeft een toelichting gegeven over planschade.

Na de presentaties was er uitgebreid de mogelijkheid om vragen te stellen aan de specialisten. Al met al een geslaagde avond.

 

 

Nieuws

298 Zonnepanelen geplaatst

13/12/2018

Deze week zijn 298 zonnepanelen van elk 300 Wp geplaatst op een schuurdak in Coevorden. Dit is het eerste zonneproject van Winvast. Voor dit project Lees meer

Zonne-energie

02/07/2018

Winvast gaat zich meer richten op de ontwikkeling, realisatie en exploitatie van zonne-energie projecten. Het gaat dan met name om grootschalige Lees meer

Raad van State goedkeuring voor Windpark Avri

06/06/2018

De Raad van State heeft op 6 juni 2018 de ingediende beroepen tegen het windpark op het voormalige afvalterrein van Avri in Geldermalsen ongegrond Lees meer

Nieuwsarchief